Trükist on tulnud suvine Horisont!

Kuupäev:

Selles numbris:

  • Mirko Mustonen, Aleksander Klauson: Heli vees. Inimese mürajälg meredes aina suureneb
  • Erik Puura: Kuidas põhjavee koostis meie tervist mõjutab?
  • Kadri Paas: Ukraina sõda on tuleviku tehisintellektisõdade katselava
  • Andrus Mölder: Kalaallit Nunaatist Nunavuti kaudu Unangam Tananginini ehk Kuidas elavad Põhja-Ameerika põhjarahvad
  • Mihkel Truman: Tartu üliõpilaselust stalinismi ajal
  • Intervjuu toiduteadlase Kristel Venega: Kuidas toita väikese keskkonnamõjuga üheksa miljardit suud?
  • Kirjanik Berk Vaher endast ja teadusest
  • Piret Pappel: Külm … nagu seen; Paberkotti saab teha vastupidavamaks
  • Udo Uibo: Karust, otist ja karuotist
  • Andi Hektor, Kristjan Kannike: Tehisaruga musta augu kallale
  • Ain Kallis: Ilm ja trellid
  • Edit Talpsepp: Kohastumused ja liigadaptatsionismi kriitika
  • Ken Kalling: „Kramp sasib viimaks kopsudest ja südamest kinni“
  • Martin Malve: Tallinna unustatud kalmistud: Millest kõnelevad Kalamaja kesk- ja varauusaegsest kirikaiast leitud luustikud?
  • Jüri Ivaski kosmosekroonika
  • Mihkel Pajusalu: Eesti õpilased võitsid Euroopa eksperimentaalteaduste olümpiaadil kuld- ja hõbemedalid
  • Toomas Tiivel: Ülipõnev raamat seentest ja sümbioosist
  • Tõnu Tõnso Enigma: Kujundite pindalade leidmine
  • Indrek Salise ja Jevgeni Nurmla mälusäru

E-ajakiri on saadaval SIIT

Horisondi suvenumbri esikaas

Jagan artiklit

Liitu uudiskirjaga

- Saadame sulle uudiseid Loodusajakirja värskete väljaannete ja muude olulisemate teemade kohta

Viimased artiklid

Teised artiklid

Narva Keisrivärav –Domenico Trezzini senitundmatu arhitektuuriteos

Tekst: RAGNAR NURK Ükskõik, kuidas hinnata Eesti minekut Põhjasõja tõttu...

KELLELE KIRJUTATAKSE AJALUGU | Kõik on suhteline

Tekst: MATI LAUR Kui ajalugu oli hakatud pidama teadusdistsipliiniks, kujunes...

Moodne materjaliteadus ammutab inspiratsiooni bioloogiast

Klassikaliselt on materjaliteadus toetunud kolmele alussambale: füüsika, keemia ja...

Kas peaks tundma muret ülitöödeldud toidu pärast?

Ülitöödeldud toidu tootmisel on kasutatud toidust eraldatud ja puhastatud...