Tekst ja fotod: SULEV KUUSE
Inglismaa Leonardo da Vinciks kutsutud Robert Hooke (1635–1703) uuris esimese inimesena elusorganisme enda leiutatud mikroskoobiga: vaatles loodust suurendatuna kahe kumerläätse...
Tekst: Kaarel Adamberg
Toiduvärvid on lisaained, mis annavad toidule värvuse või taastavad selle pärast töötlemist. Levinud arvamuse järgi peavad toidud, eriti maiustused ja joogid, olema...
Tekst: Kelly Kittus, Triin Lepik
Putukate, aga ka teiste loomarühmade värvus ja värvikirevus on andnud teadlastele põnevat uurimisainest. Mis ülesanne on värvustel? Millest värvivalik tuleneb...
Tekst: Triin Nõu
Aias saab väga hästi rakendada mitmesuguseid õuesõppemeetodeid. Selleks et töid oleks lihtsam planeerida, on Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 projekti „Kasvades oma toiduga“...
Tekst: Sirje ja Georg Aher
Kuldnoka sulestik ei ole aasta ringi ühesugune: selle värvirohkus oleneb aastaajast, valgusest ja linnu soost. Emas- ja isaslinnu ning noorte...