Ilmunud on juuli-augusti Horisont!

Kuupäev:

Selle numbri teemad:
Kaarel Piirimäe: „Sama hästi kui venelaste maa“: USA ja Suurbritannia suhtumine Balti riikide okupeerimisse
Paul Erik Olli: Vesiniku värvid
Aimar Ventsel: Põhjarahvad ja alkohol: müüdid ja tegelikkus
Intervjuu Leho Tedersooga: Elustiku mitmekesisust reguleerivad seened
Piret Pappel: Zika viirus paneb sääse suu vett jooksma; Täid kolisid lindudelt imetajatele
Udo Uibo sõnalugu: Mänd ja pedajas
Nadežda Kongi, Sergei Vlassov: Nanopoorsed vaskelektroodid
Ain Kallis: Ilm ja paraadid
Andi Hektor, Kristjan Kannike: Elu vajab tasakaalutust
Edit Talpsepp: Mis on bioloogiline altruism?
Ken Kalling: Katarakt ja selle ravi: kaetorkajast tehisläätseni
Ester Bardone: Esimene eestikeelne algupärane taimetoidu kokaraamat – uue toitumisviisi suunanäitaja
Kirjanik Jan Kaus endast ja teadusest
Jaanika Anderson, Ken Ird: Pildi vajalikkusest teaduses ja õppetöös
Martin Malve: Tallinna unustatud kalmistud: 1710. aasta musta surma kalmistu
Jüri Ivaski kosmosekroonika
Oleg Košik: Medaleid füüsikavõistlustelt
Jüri Allik raamatust „A History of the Human Brain: From the Sea Sponge to CRISPR, How Our Brain Evolved“
Ulvar Käärt raamatust „Kuidas me õpime? Miks aju õpib paremini kui mistahes masin… esialgu“
Tõnu Tõnso Enigma: Leiame kujundite pindalade suhted
Indrek Salise ja Jevgeni Nurmla mälusäru
Ristsõna
Ajakiri saadaval SIIN 

Jagan artiklit

Liitu uudiskirjaga

- Saadame sulle uudiseid Loodusajakirja värskete väljaannete ja muude olulisemate teemade kohta

Viimased artiklid

Teised artiklid

Narva Keisrivärav –Domenico Trezzini senitundmatu arhitektuuriteos

Tekst: RAGNAR NURK Ükskõik, kuidas hinnata Eesti minekut Põhjasõja tõttu...

KELLELE KIRJUTATAKSE AJALUGU | Kõik on suhteline

Tekst: MATI LAUR Kui ajalugu oli hakatud pidama teadusdistsipliiniks, kujunes...

Moodne materjaliteadus ammutab inspiratsiooni bioloogiast

Klassikaliselt on materjaliteadus toetunud kolmele alussambale: füüsika, keemia ja...

Kas peaks tundma muret ülitöödeldud toidu pärast?

Ülitöödeldud toidu tootmisel on kasutatud toidust eraldatud ja puhastatud...