Vikipeedia kogub fotosid Eesti küladest

Kuupäev:

Alanud on Vikipeedia pildikogumiskampaania „Külast külla“, mis kestab kuni suve lõpuni. Igal külal on oma lugu, mis ootab avastamist, olgu pildil mõis, bussipeatus, vana kõrts või kena maastikuvaade. Eriti oodatud on jäädvustused kohtadest, millest senini veel pilte pole. Fotod aitavad täiendada Vikipeedia piltide andmebaasi ja rikastada kõigi teadmisi Eesti ajaloo ja kultuuri kohta.

Võistlusel osalevad fotod, mis on Vikipeediasse üles laaditud ajavahemikul 1. juunist kuni 31. augustini. Täpse juhendi lingi leiab eestikeelse Vikipeedia avalehelt, saadaval on ka kaardirakendus, kust saab vaadata, millistest paikadest on pilte puudu. Loomulikult on teretulnud ka kõik teised fotod.

Auhindu on välja pannud kohalikud omavalitsused ja ettevõtted. Kampaanias löövad kaasa näiteks Väike-Maarja vald, Anija vald, Hiiumaa vald ja paljud teised. AS Barrus tunnustab parimaid Võrumaa külapiltide (fotod Antsla, Kanepi, Põlva, Rõuge, Räpina, Setomaa ja Võru vallast) jäädvustajaid 1000 euroga.

Pildikogumiskampaaniaga seotud küsimustele vastab Pille Priks (pille@wikimedia.ee). Tema on ka kontaktisik neile omavalitsustele ja ettevõtetele, kes soovivad oma auhinna välja panna.

Wikimedia Eesti / Loodusajakiri

Jagan artiklit

Liitu uudiskirjaga

- Saadame sulle uudiseid Loodusajakirja värskete väljaannete ja muude olulisemate teemade kohta

Viimased artiklid

Artiklid tellijatele

Varjumetsad

Nahkhiireuuringud on viinud mind iseäralikesse varjumetsadesse ja pannud muretsema,...

RAJAKAAMERA LOOD | Hall-kärbsenäppide kaks esimest elunädalat

Hinnomäe pooleteise hektari suuruses kuusikus pesitses 2022. aasta suvel...

INTERVJUU | Looduse taastamise määrus aitab elul edasi kesta

Aleksei Lotman väidab, et ta peab loomi vähe, praegu...

Eesti kihelkonnad| Iisaku kihelkond: kriivad, poluvernikud ja rahvuspark

Tartust Jõhvi sõites keerab maantee Kauksi kohalt Peipsist eemale....