Trükist on tulnud 57. aastakäigu esimene Horisont!

Kuupäev:

Selles numbri teemad:
– Ago Pajur: VAMP-ilt UMP-ile: Eesti majandusest aastail 1920–1924
– Victor Alari: Uudne nutikas poi aitab uurida merejää ja lainetuse vastasmõju
– Alar Läänelaid, Rūtilė Pukiene, Werner H. Schoch: Üllatus: Nõo apostlid on meisterdatud eksootilisest puidust
– Intervjuu Tartu ülikooli teadusprorektori Kristjan Vassiliga: Eesti digitiiger vajab liitlasi
– Indrek Koff endast ja teadusest
– Piret Pappel: Kapsad lähevad kuumuses ühte nägu; Kas pesupulber vajub unustuse hõlma?
– Ain Kallis: Ilm ja Nobel
– Andi Hektor, Kristjan Kannike: Kvantmehaanika hoolib aegruumi kõverusest
– Edit Talpsepp: Kas bioloogias on loodusseadusi?
– Ken Kalling: Levinud haigus, mida veel hiljuti ei tuntud
– Tõnu Tannberg: „Olen püüdnud teha, mis suutsin“. Friedebert Tuglase kiri Endel Jaanimägile
– Jaanika Anderson: Vanakreeka maailm savilt paberile
– Martin Malve: Tallinna unustatud kalmistud: Liivalaia tänava all on peidus kirikaed
– Jüri Ivaski kosmosekroonika
– Hendrik Vija, Oleg Košik: 2022 oli matemaatikaolümpiaadil uuenduste aasta
– Pärtel Piirimäe raamatust „Ordu sügis. Saksa ordu 16. sajandi Liivimaal“ ja Anto Aasa raamatust „Geograafia võim. Kümme maakaarti, mis näitavad meie maailma tulevikku“
– Tõnu Tõnso Enigma: Kaartide värvimine nelja värviga
– Jevgeni Nurmla ja Indrek Salise mälusäru.

(e-)ajakiri saadaval SIIT

Jagan artiklit

Liitu uudiskirjaga

- Saadame sulle uudiseid Loodusajakirja värskete väljaannete ja muude olulisemate teemade kohta

Viimased artiklid

Teised artiklid

Narva Keisrivärav –Domenico Trezzini senitundmatu arhitektuuriteos

Tekst: RAGNAR NURK Ükskõik, kuidas hinnata Eesti minekut Põhjasõja tõttu...

KELLELE KIRJUTATAKSE AJALUGU | Kõik on suhteline

Tekst: MATI LAUR Kui ajalugu oli hakatud pidama teadusdistsipliiniks, kujunes...

Moodne materjaliteadus ammutab inspiratsiooni bioloogiast

Klassikaliselt on materjaliteadus toetunud kolmele alussambale: füüsika, keemia ja...

Kas peaks tundma muret ülitöödeldud toidu pärast?

Ülitöödeldud toidu tootmisel on kasutatud toidust eraldatud ja puhastatud...